Octopus Persbericht

Persbericht

Een dag vol interessante techniek zaterdag 25 maart in basisschool de OctopusNederland heeft grote behoefte aan jongeren, die voor een opleiding in de exacte vakken kiezen.

Eens waren wij een ondernemend land waar veel aan onderzoek en techniek werd gedaan.

Willen we als Nederland ons steentje wereldwijd op dit gebied blijven bijdragen, dan moeten we hiermee aan de slag. Onze jeugd moet weer meer belangstelling voor techniek krijgen.

De basis voor technische interesse wordt al op jonge leeftijd gelegd. Het jonge kind is geïnteresseerd in de verkenning van de wereld om zich heen. Wanneer we het dan de gelegenheid geven om met techniek kennis te maken zal zijn / haar belangstelling al vroeg gewekt kunnen worden.Aan de vooravond van de week van de techniek, die 27 maart t/m 1 april in Zwolle wordt gehouden willen we met onze techniekdag een steentje bijdragen.

Op zaterdag 25 maart zet basisschool de Octopus aan het Marterveld 1 in Zwolle-Zuid de deuren open voor iedereen, jong en oud, die geïnteresseerd is in het fenomeen radio. Van 10.00u tot 16.00u. zijn allen van harte welkom. We richten ons in eerste instantie vooral op kinderen vanaf de middenbouw van de basisschool. Dit betekent echter geenszins dat het voor anderen niet interessant is. Stuur niet uw kinderen alleen op pad, maar kom ook als ouder, of oudere broer of zus zelf ook een kijkje nemen.

De toegang is gratis.


Samen met leden van de Vereniging Experimenteel Radio Onderzoek Nederland ( VERON), de Vereniging van Radio Zendamateurs (VRZA), enkele leerkrachten en ouders van de school wordt een ontdekkingstocht in de wereld van de elektronica en radiohobby georganiseerd.

De acht lokalen rond de gemeenschapsruimte zullen niet meer als leslokaal herkend worden. Ze zijn allemaal naar een thema ingericht, gevuld met technische apparatuur, om te demonstreren, maar ook om proeven mee te doen. Op het plein staan antennes opgesteld om verbindingen in de regio, maar ook met de andere kant van de wereld te maken. Een heel lokaal is ingericht om u alles over het International Space Station te laten zien. Wanneer u zelf geïnteresseerd bent om eens naar de communicatie tussen scholen en de astronauten in het ISS te luisteren, moet u zeker komen. Het is zelfs mogelijk, dat we tijdens de open dag contact kunnen maken met Bill Mc Arthur, een van de bemanningsleden in het ISS.

In een ander lokaal wordt getoond hoe amateurtelevisie wordt gemaakt. De sportieve kant van de radiohobby ontbreekt niet. Voor de liefhebbers van buitenactiviteiten kan er kennis gemaakt worden met radio-oriëntering. Een wereldwijde sport, maar in Nederland helaas nog vrij onbekend. Nieuwsgierig om eens binnen in “het kastje “ te kijken?.........Dit kan ook. Kinderen zullen in de gelegenheid zijn om afgedankte elektronica uit elkaar te halen. Deskundigen begeleiden dit en samen met de kinderen ontdekken zij wat een schat aan bruikbare materialen voor knutselprojecten uit deze spullen kan worden geselecteerd. Leerlingen van de midden- en bovenbouw zullen ter plekke enkele bouwprojectjes in elkaar solderen. Zij leggen graag uit hoe leuk het is om in je vrije tijd hier mee bezig te zijn. Voor de basisschooljeugd is een ontdektocht met kijk- en doe - opdrachten door de diverse ruimten uitgezet. Hiervoor krijgen zij een deelnamepapier uitgereikt. Aan het eind van de rondgang kan dit papier ingevuld en in een verzamelbus worden gedaan. Om 15.30u worden enkele elektronicabouwpakketjes onder de “invullers” verloot.

We hopen door deze mooie technische hobby dicht bij de kinderen te brengen, een bijdrage te leveren aan de zo nodige belangstelling voor techniek.

U bent van harte welkom!Informatie : Dick Fijlstra obs de Octopus Marterveld 1 8017MD ZwolleLaatste update:
19-09-2019 22:12:32